Szent Jakab templom

Kategória: Látnivalók
Tags: No Tags
Hozzászólások: Szent Jakab templom bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Opatija legrégebbi épülete egy templom, amely 1420-ban épült, ez a Szent Jakab (Sv. Jakova) templom. A templomot egy régebbi Benedek-rendi kolostor alapjaira építették. Írásos dokumentumok 1439-ben jelzik a templom létét, valamint megemlítik azt a tényt is, hogy ekkor alapították Opatija első iskoláját is. A templom épülete nem őrizte meg eredeti formáját, ugyanis több alkalommal átékítették a kor kívánalmainak megfelelően, így első alkalommal 1506-ban, később a XVIII. század folyamán, végül pedig 1930-ban, ekkor nagy mértékben ki is bővítették.

A Szent Jakab templom mellet áll a zárt belső udvarral rendelkező kolostor. A kolostor épülete és a templom között találjuk a külön álló, kőből készült harangtornyot.

Az épületkomplexumot, valamint az Angiolina villát egy 3,64 hektár alapterületű park övezi, amely önmagában is egyedülálló, hiszen ez gyakorlatilag egy arborétum, 160 növényfaj él itt. Ezek nem csak a Földközi-tenger vidékén honos növényfajták, hanem számos akad közöttük, amelyet a Távol-Keletről, Dél-Amerikából vagy Ausztráliából hoztak ide. A parkban található növények között a legszebb a japán kamélia (lat. Camellia japonica).

KAPCSOLATFELVÉTEL | Információk Horvátországról | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi nyilatkozat | Horvátország Utazó - Horvátország látnivalóinak, nyaralóhelyeinek útikalauza