Sportolási lehetőségek

Kategória: Egyéb információk
Tags: No Tags
Hozzászólások: Sportolási lehetőségek bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Opatija kedvelt helye mindazoknak, akiknek a hajózás jelenti a kikapcsolódást. Az ACI Marina csoporthoz tartozó jachtkikötőt Opatija és Ičići között találjuk. Ez a marina egész évben fogadja a hajókat. Mivel a kikötő tisztasága és szolgáltatásainak színvonala a legmagasabb kívánalmaknak is megfelel, 1999-ben Kék zászlóval tüntették ki.
Az itt horgonyzó hajósokat jól felszerelt szaküzletek és más szolgáltató egységek várják.

Innen áthajózhatunk a közeli Losinj- vagy Cres-szigetre, melyeknek partjai mentén kiváló merülőhelyek várják a búvárkodás szerelmeseit. Különösen érdekes merülőhely van Rijeka-tól nem messze, ahol az Első Világháborúban elsüllyedt hajóroncsokat nézhetjük meg. Ha szerencsénk van, társaságunk is akad, a kíváncsi delfinek személyében. Akinek nem áll módjában tengerre szállni, annak is érdemes szétnéznie a kikötőben, hiszen számos gyönyörű hajót láthat lehorgonyozva.

Azok akik aktívan, a természet közelében szeretnének kikapcsolódni, nekivághatnak az Ucka-hegy turistaösvényeinek és felfedezhetik az érintetlen természet csodálatos világát az Ucka Természeti Parkban.

KAPCSOLATFELVÉTEL | Információk Horvátországról | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi nyilatkozat | Horvátország Utazó - Horvátország látnivalóinak, nyaralóhelyeinek útikalauza