Lungomare

Kategória: Látnivalók
Tags: No Tags
Hozzászólások: Lungomare bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Opatiján vezet keresztül a híres Lungomare sétány, amely 12 km hosszú, Perlukától Longramig nyúlik, ez az adriai régió legszebb sétánya. A sétány sok év kimerítő tervezői és kivitelezői munka eredménye, amely 1899-ben kezdődött, ekkor készült a sétány első szakasza. Az elsőt a második követte 1911-ben. Ennek a sétánynak a mentén épültek fel Opatija legszebb épületei, amelyek ékes bizonyítékai annak, hogy az arisztokrácia miért is kedvelte ennyire ezt a várost.

A Lungomare sétány szépítése nem állt meg napjainkban sem. Már a XX. század közepén jártunk, amikor Opatija jelképét, a “Leány sirállyal” nevű szobrot felállították 1956-ban. Ez Zvonco Car szobrászművész munkája. Régebben a Madonnát ábrázoló szobor állt itt, ám ezt ellopták, így a városban csak az eredeti szobor másolata látható. A szobor stílusa tökéletes együttest alkot a környező épületek stílusával.

KAPCSOLATFELVÉTEL | Információk Horvátországról | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi nyilatkozat | Horvátország Utazó - Horvátország látnivalóinak, nyaralóhelyeinek útikalauza